Meer rust in huis – druk gezin uit Amsterdam Oost

with No Comments

interieurontwerp_kleur en materialen advies Amsterdam Oost

Dit drukke, jonge gezin uit Amsterdam Oost had meer behoefte aan rust in huis. Ze houden niet van standaard en willen lekker met hun drie kinderen kunnen leven in huis.

In het interieurontwerp ben ik daarom opzoek gegaan naar een goede balans tussen rust en levendigheid.

In de serre is een leeshoek gecreëerd om je lekker in terug te trekken. Het straalt een botanische tuin gevoel uit. Een mooie combinatie tussen rust en levendigheid. Tevens ontstaat hierdoor een verbinding tussen binnen en buiten. Het plafond is in een kleur geschilderd, waardoor er meer diepte in de woning en intimiteit in de ruimte ontstaat.

In de woonkamer is een meer rustige, warme sfeer gecreëerd door het cognac leer en hout. Waarbij koele blauwtinten voor meer rust en een mooi contrast zorgen. De klassieke sfeer die hun woning uitstraalt, zie je terug in de grote schilderijen en wandverlichting boven de bank.

In de werkkamer creëert de trap in een geeltint een interessante doorkijk. Daarnaast is hier gewerkt met warme, zachte tinten. Samen met de grote inbouwkast ontstaat hierdoor een fijne, rustige plek om te werken en piano te spelen.

In de keuken ontstaat een warme en levendige sfeer door het behang, de koelkast, kleur van de stoelen en de vintage groene tegels.


ALGEMEEN || KLEUREN- EN MATERIALENADVIES || PLATTEGROND || LICHTPLAN


SERRE || KLEUREN- EN MATERIALENADVIES || PERSPECTIEF


WOONKAMER || KLEUREN- EN MATERIALENADVIES || PERSPECTIEF


WERKKAMER || KLEUREN- EN MATERIALENADVIES || PERSPECTIEF


KEUKEN || KLEUREN- EN MATERIALENADVIES || PERSPECTIEF


Interieurontwerp – jaren ’10 gezinswoning Utrecht

with No Comments

Voor dit knusse huis in Utrecht van een gezin waar het altijd zoete inval is heeft Meubelbar een plan gemaakt voor de herinrichting. We hebben er een warm, fris en licht huis van gemaakt.

Door het gebruik van licht hout in combinatie met naturellen en blauwtinten straalt de woning veel rust uit. Niet geheel onbelangrijk voor de man des huizes die nog wel eens drukte in zijn hoofd ervaart en thuis lekker tot rust wil komen. De kozijnen in een warme lichtgrijstint benadrukken het oude karakter van het huis. De ingebouwde boekenkast en trapkast zorgen voor veel opberggemak, waardoor de rust en openheid in huis behouden blijft.

Het ronde kleed, de schommel en hangplanten maken het geheel levendig en speels. De gekleurde wand achter de bank, doorlopend in de keuken, brengt spanning en diepte. Tevens zorgt dit voor een knus gevoel in de woonkamer. De helder witte wanden maken het geheel licht en fris.

Uitgangspunten van dit ontwerp?
licht & fris || rust || warm || opbergen || open || speelsheid || t.v. niet als middelpunt


VOOR


INTERIEURONTWERP || KLEUR- EN MATERIALENADVIES


NA

Mark en Dieuwke zijn nog volop aan het klussen. Foto’s volgen zodra het af is.