Over Meubelbar

Het perfecte interieur ontstaat vanuit de menselijke behoefte. Een interieurontwerp moet in de eerste plaats gaan over je gevoel en wat je in een ruimte wilt bereiken. Het resultaat is een verfijnde mix van materialen, kleuren en texturen die precies bij je passen. Want wat je mooi vindt, weet je vaak allang. De kunst is ontdekken waarom.

Visie op ontwerp

Meubelbar put ontwerpinspiratie uit de antropologie. Vanuit deze menskunde vinden we antwoord op de vraag waarom je mooi vindt wat je mooi vindt. Vaak is er een diepliggende behoefte aan een bepaald gevoel, sfeer of ruimte. Dankzij deze unieke visie op interieurontwerp creëert Meubelbar een woonomgeving die intrinsiek bij je past. Je huis wordt een plek waar je doet wat je belangrijk vindt in een sfeer waarbij je je prettig voelt.

Lieke Sanders, oprichter en eigenaar Meubelbar

‘Als antropoloog kijk ik onbevooroordeeld naar menselijk gedrag. Op alle niveaus. Van gedrag tijdens een ritueel tot menselijke interactie in een gebouw. Als interieurontwerper pas ik dat gedrag toe in een ontwerp. Ik merk dat mensen rust en vertrouwen ervaren als ik een ontwerp maak dat past bij hun behoeften. Je kunt beter jezelf centraal stellen dan een dure designbank die niet goed in de ruimte past. Veel mensen herkennen het gevoel van ‘hm, in de winkel zag die bank er toch anders uit dan in mijn huis’. Dat is zonde. En onnodig bovendien. Met een onderbouwd interieurontwerp voorkom je teleurstelling en creëer je een huis dat bij je past. Daar voel je je elke dag prettig bij’.

Over Lieke Sanders

Lieke Sanders (Nuenen, 1987) studeerde culturele antropologie en binnenhuisarchitectuur. In 2014 richtte ze Meubelbar op. Haar werk is gepubliceerd in Metronieuws, Volkskrant Magazine en Stadsblad Echo.

Neem hier contact op.

Portret Lieke | interieurontwerper | oprichter Meubelbar

Portret Lieke | interieurontwerper | oprichter Meubelbar